Daruink színezése, felületkezelése

Daruink színezése, felületkezelése

Daruink színezése, felületkezelése

Számtalan megoldással állunk ügyfeleink rendelkezésére az emeléstechnika teljes területén a tervezéstől a telepítésig. A számtalan különböző projektben azonban vannak hasonlóságok. Ezek egyike, hogy akár oszlopos forgódarukról, bakdarukról, hagyományos vagy könnyűszerkezetes kivitelű híddarukról, hidraulikus emelőkről vagy épp liftekről van szó, emelőinket a lehető legtartósabbra gyártjuk. Ennek egyik eszköze a megfelelő festés.

A festés két célt is szolgál: egyrészt megjeleníti a céges színeket, így a daruk vagy emelők harmonikusan illeszkednek környezetükbe, vagy épp reklámozzák tulajdonosukat.

A festés másik funkciója, hogy védi az eszközöket a korróziótól és az időjárás vagy a használat egyéb káros hatásaitól.

A legjobb eredmény elérése érdekében termékeinket legtöbbször porszórt kivitelben gyártjuk és adjuk át megrendelőinknek.

A porszórás technológiája és folyamata

A porszórás, vagy szinterezés, porfestés egy korábbi felületkezelési módszer továbbfejlesztése, az egyik legkorszerűbb és leginkább környezetbarát felületkezelési technológia.

Az eljárás lényege az elektromosság alkalmazása: a szórópisztollyal felvitt, por állagú festéknek elektrosztatikus töltést adunk, míg a letisztított, zsírtalanított és festésre előkészített munkadarabot leföldeljük. A felület az eltérő polaritásnak köszönhetően magához vonzza a festékport.

Az eljárással egyenletes rétegvastagságvastagságú festékbevonat hozható létre a felületen a RAL-skála teljes spektrumában, amely esztétikus és korrózióálló egyben.

RAL-skála: A RAL egy egész Európában használt színmegfeleltetési rendszer, amelyet a német RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V. hozott létre és adminisztrál. A skála kilenc színtartományban, négyjegyű számkódokkal jelöli a különböző árnyalatokat.

A porszórás során a festék nem igényel száradást, a folyamat a lefestett felület 160-200 °C-on végzett hőkezelésével zárul, amely polimerizálja, ezzel keményebbé, ellenállóbbá teszi a felvitt festéket.

A porszórás előnyei

A porfestés több előnnyel is jár a hagyományos festési technikákhoz képest:

  • A porbevonat nem igényel semmilyen oldószert, ezért sokkal környezetbarátabb a hagyományos festési eljárásoknál. A festés zárt rendszerben történik, így nincs károsanyag-kibocsátás sem.
  • A porfestés során használt hőre lágyuló vagy hőre keményedő porfestékkel a hagyományos festékeknél keményebb, ellenállóbb felület hozható létre akár nagy felületeken is.
  • A felvitt festék tartós, kiválóan ellenáll az időjárásnak és az UV-sugárzásnak.
  • A hagyományos festésnél gyorsabb, olcsóbb

Csatlakozzon elégedett ügyfeleinkhez, keressen minket bizalommal és egyeztessük le a daruja vagy emelője minden részletét! Annak festését is.