Újabb elégedett ügyfél – Teheremelő tervezés és telepítés

Újabb elégedett ügyfél – Teheremelő tervezés és telepítés

Újabb elégedett ügyfél – Teheremelő tervezés és telepítés

A legnagyobb öröm számunkra, amikor a sikeres átadás-átvételt követően az ügyfél elégedett az elvégzett munkánkkal és a megrendelt eszközzel. Jelen esetben kettővel is. Újabb projekt sikeres zárásán vagyunk túl, már mondjuk is a részleteket, hogyan terveztünk, gyártottunk és telepítettünk teheremelőket egy üzemcsarnokba.

A megrendelés

Megrendelőnk egy külföldi tulajdonú cég, amely üzemcsarnokába két darab, teljesen egyforma körülkerített terű teheremelő kialakítására és legyártására adott le megrendelést az Eco Cranes Kft. részére, amellyel a munkaterület szintjei között tudnak mozgatni alapanyagot és készterméket egyaránt.

A helyszíni felmérés

Munkatársaink a telepítési helyszín előzetes felmérése során rögzítették, hogy mindkét teherlift beton alapra rögzítve, beltéri használatra készül. Így nem lesz szükség azok hőszigetelő panelekkel történő borítására, elég a balesetvédelmi és -megelőzési célú hálós oldalfal is.

A megrendelői igény felmérésének igen fontos része teherliftek – de egyéb emelők – esetében is a szükséges teherbírás és az emelési magasság meghatározása. Ezek az adatok számos egyéb paraméter meghatározásában segítenek, vagy adott esetben épp korlátoznak, ha például a kívánt helyre annak méretei miatt nem telepíthető a kért teherbírású emelő.

A cégünk által gyártott és telepített hidraulikus teherliftek maximális teherbírása 10 ezer kg, a legnagyobb emelési magasság elérheti a 20 métert. Kisebb eszközök esetében egy, nagyobb teherbírású liftek esetében kettő hidraulikus munkahengert építünk be a teher mozgatására. Jelen projektben nem volt szükség ilyen nagy szerkezetekre, a feladat kisebb emelőkkel is tökéletesen elvégezhető.

A teheremelők megvalósítása

teheremelő, Újabb elégedett ügyfél – Teheremelő tervezés és telepítés

A tervezést és gyártást követően cégünk két egymással teljesen megegyező, 500-500 kg emelőkapacitású, az 1500×1500 mm felületű platformokat egy-egy hidraulikus munkahenger segítségével 5,5 méteres magasságig emelni képes teherliftet telepítettek munkatársaink.

A be- és kirakodás alul, illetve felül, szintén rácsozott, kétszárnyú ajtókon keresztül történik majd.

Szintén megrendelői kérés alapján a teheremelők acélszerkezetét porszórással az üzem színeihez igazodva szürkére festettük.

A próbaüzem sikeres volt, így megrendelőnk már üzembe is helyezte az új teherlifteket, amelyek a megfelelő karbantartás mellett még hosszú ideig segíthetik a termelést az üzemcsarnokban.

Amennyiben mindezek ellenére váratlan meghibásodás lépne fel, szakértő technikus munkatársaink rövid időn belül, akár hétvégén is elvégzik a szakszerű helyszíni javítást.

Újabb sikeres projekt, újabb elégedett ügyfél. Ezt szeretjük a legjobban.