Hidraulikus ollós emelő cseréje

Hidraulikus ollós emelő cseréje

Hidraulikus ollós emelő cseréje

A sok szempontból furcsa és mindenkit komoly kihívások elé állító 2020-as év egyik utolsó lezárt projektje volt az Eco Cranes Kft-nél egyik ügyfelünk hidraulikus ollós emelőjének cseréje.

Ügyfelünk telephelyén már régebb óta megbízhatóan üzemelt egy hidraulikus ollós emelő, amelynek segítségével többek között különféle gépeket pakoltak le teherautókról, kamionokról.

Mivel a korábban használt emelő az idő folyamán mind méretében, mind teherbírásában kicsi lett számukra, cégünket kérték meg a bővítésre.

Munkatársaink a projekt előkészítésének részeként az előzetes egyeztetés során tisztázták ügyfelünkkel, hogy a korábbihoz hasonló, azonban annál mind méretében, mind teherbírásában nagyobb emelőre van szüksége a megnövekedett anyagmozgatási igények kielégítésére. 

A helyszíni egyeztetésen munkatársaink arról is meggyőződtek, hogy a bővítéshez szükséges hely – ahogy az a helyszínen készített képeken is látszik – partnerünk telephelyén adott, így semmi nem gátolja a munkavégzést.

Írásban küldött ajánlatunk elfogadását a tervdokumentáció elkészítése követte, szoros együttműködésben a partnerrel. A tervek összeállítását követően megkezdődhetett a munka, amely két párhuzamos szálon zajlott.

Gyártás és szerelés saját telephelyünkön

Telephelyünkön elkezdődött az új emelő legyártása és összeszerelése. A korábban használt szerkezet helyébe lépő új emelő 10.000 kg-os maximális teherbírása és a hozzá tartozó asztal 5 méter x 3 méteres felülete is meghaladja a régebbi platform méretét.

hidraulikus ollós emelő, Hidraulikus ollós emelő cseréje

10.000 kg maximális teherbírás

A telepítés előkészítés az ügyfélnél

Ahhoz, hogy a régi hidraulikus ollós emelő helyére munkatársaink telepíthessék az újat, azt el kellett távolítani és a már meglévő akna méretét is növelni kellett.

Az aszfalt kivágását és kivésését követően munkatársaink acélszelvényekkel megerősített vasbeton-koszorút készítettek a megnövelt méretű akna köré, amelyet acélkeret szegélyez, rajta az előírásoknak megfelelő, jól látható fekete-sárga sávos figyelemfelhívó felfestés.
hidraulikus ollós emelő, Hidraulikus ollós emelő cseréje

A masszív vasbeton-koszorú kialakítása.

Az akna kialakítását követően következett a munka utolsó fázisa: az új emelő szállítása, rögzítése és üzembe helyezése, valamint a megfelelő dokumentáció átadása.

hidraulikus ollós emelő, Hidraulikus ollós emelő cseréje

Az emelő a kisteherautó emelési tesztet is kiállta.

A sikeres átadás-átvételt követően ügyfelünk megkezdhette a munkát a megnövelt méretű és teherbírású hidraulikus emelőjével, amely megfelelő üzemeltetés és karbantartás mellett évekig megbízható munkaeszköz lesz.