Sikeres projektjeink egyike: kültéri körülkerített technológiai emelő

Sikeres projektjeink egyike: kültéri körülkerített technológiai emelő

Sikeres projektjeink egyike: kültéri körülkerített technológiai emelő

Egy raktárban vagy akár egy építkezésen jó néhány kulcsfontosságú feladat van. A beérkezett anyagok depózása, minél gyorsabb és egyszerűbb eljuttatása a rendeltetési helyükre, az anyagmozgatás mindenképp ezek közé tartozik. A feladatot tovább nehezíti, ha szintkülönbséget is le kell küzdeni. Ilyen esetben hatalmas segítség egy masszív, stabil emelőszerkezet.

Felépítés

Az Eco-Cranes Hungary Kft. által telepített, 500 kg teherbírású kültéri körülkerített technológiai emelő az anyagmozgatást biztonságossá, egyszerűbbé és gyorsabbá teszi. Az önhordó keretszerkezet az ábrán is látható módon két darab, rácsos zártszelvényből áll.

A két egymásra épülő keretelem csavaros kötéssel kapcsolódik össze, ezen felül az alsó elem a padlóbetonhoz, míg a felső elem az épülethez van ragasztott tőcsavarokkal rögzítve a biztonság és a stabilitás érdekében.

A keretszerkezet teljesen körbeöleli a szintén zártszelvényekből kialakított mozgó kosárszerkezetet. A keret két oldalán sínekkel megvezetett kosárszerkezet mozgatásáról a felső keretre függesztett, 1250 kg maximális teherbírású SWF CHAINSTER elektromos láncos emelő gondoskodik.

Elektromos vezérlőszekrény

Ennek elektromos vezérlőszekrény a felső szinten, az épületen belül került elhelyezésre.

Bár a vezérlés IP55-ös védelmet biztosító alumíniumból készült burkolattal, valamint a H szigetelési osztályba tartozó trópusi szigetelési kivitellel rendelkezik, az épületben történő elhelyezése jelentősen csökkenti az időjárás okozta károsodások veszélyét. 

A masszív kialakításnak és a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően az emelő igen széles, -20 °C-tól +50 °C-ig terjedő hőmérséklettartományban használható.

Az  emelőszerkezet bővíthetősége

A szett tovább bővíthető vagy módosítható akár olyan opcionális elemekkel, mint a rozsdamentes horog és teherlánc, a nyugalmi fűtés a motorban és elektromos vezérlésben vagy akár az élelmiszeripari kivitel. A tanácsadásban, tervezésben munkatársaink állnak rendelkezésükre.

Az anyagmozgatás megkönnyítése

Mivel az alsó szinten a kosár számára nem lett akna kialakítva, a könnyebb anyagmozgatás biztosítására az alsó ajtó elé rámpa került. A telepítés során az esztétikumról az acélszerkezetek 70 μm vastag Epoxy porszórt festése, illetve a szerkezet – helyszínen felhelyezett – trapézlemez borítása gondoskodik.

A végeredmény

A végeredmény így egy erős, a megrendelő igényeit mindenben kielégítő, a biztonságos anyagmozgatást szinte minden körülmények között biztosító emelőszerkezet lett.