Bővülő csarnok, bővülő szolgáltatások

Bővülő csarnok, bővülő szolgáltatások

Bővülő csarnok, bővülő szolgáltatások

A gyártás során alkalmazott technológiák helyes megválasztása, a megfelelő folyamatszervezés és a munkafázisok precíz, pontos végrehajtása elengedhetetlen a minőségi termék előállításához. Abban az esetben pedig, ha minden részfolyamat egy helyen összpontosul, a logisztikai kihívás, valamint a bérmunkával óhatatlanul együtt járó kiszolgáltatottság is csökken. Örömünkre szolgál, hogy az Eco Cranes Kft. most ebbe az irányba tesz egy nagy lépést.

A csarnokbővítés forrásai

Azzal az állítással, hogy a felelős vállalatmenedzsment során meg kell ragadni minden elérhető, felhasználható forrást, nyilván kevesen vitatkoznának.

A források nagy része pedig sikeres pályázatokon keresztül nyerhető el.

Ez nem kis feladat a cégvezetők és menedzserek, illetve csapatuk számára. Folyamatosan figyelemmel kell kísérni az elérhető országos és regionális pályázati lehetőségeket, amennyiben szükséges, előteremteni az önerőt, a határidőket betartva össze kell állítani a részletes pályázati dokumentációkat. Kapcsolatot kell tartani a pályázatot kiíró hatóságokkal, majd – sikeres pályázat esetén – a vállalásoknak megfelelően végrehajtani a fejlesztéseket. A fenntartási időszak alatt az indikátorokat betartva használni vagy üzemeltetni a fejlesztés eredményeként beszerzett eszközt vagy ingatlant.

Bizonyos esetekben, mint amilyen ez a mostani is, mindkettőt.

A kibővült csarnokunkról
Ahogy azt Facebook oldalunkat követő, vagy a telephelyünkre kilátogató ügyfeleink már láthatták is, üzemcsarnokaink bővítési munkái már folyamatban vannak.
A terjeszkedés során az üzem mindkét hajóját 13-13 méterrel hosszabbítjuk meg, az egyenként 30×30 méter alapterületű csarnokok 13 méteres bővítésével az aktív munkaterület 400 m2-rel növekszik.
Fejlődő géppark

A megnövelt csarnokméret azonban nem ér túl sokat, ha csupán üresen áll. Ahhoz, hogy ne így legyen, sikeres pályázatot követően beszerzés alatt van egy automata szemcseszóró berendezés, valamint egy modern plazmavágó gép is.

Plazmavágás: A darugyártás során a nagyobb teljesítmény biztosítása, valamint a súly csökkentése érdekében olyan nagy szilárdságú anyagokat alkalmazunk, amelyek hagyományos mechanikai forgácsoló módszerekkel csak rendkívül nehezen, vagy egyáltalán nem munkálhatóak meg. 

A megfelelő és gazdaságos anyagmegmunkálás egyik eszköze ezért a termikus plazmavágás. Ennek lényege, hogy a megmunkálandó anyag a vágási résben teljes vastagságában megolvad, a keletkező ömledéket pedig nagy sebességű és magas hőmérsékletű gázsugár (sűrített levegő, argon-hidrogén keverék, nitrogén) fújja ki.

Szinte minden fém és ötvözet esetében alkalmazható, tiszta vágási felületet eredményező módszer.
Szemcseszórás: Felület-előkészítési, felületkezelési módszer, amely során nagynyomású levegővel különböző szóróanyagokat (homok, acélszemcse, acélsörét, korund, üveggyöngy) juttatnak a kezelendő felületre. 

A szemcsék becsapódásuk során hatékonyan távolítják el a rozsdát, oxidréteget, festékréteget, lakkréteget és egyéb szennyeződéseket. A szemcseszórással kezelt felület teljesen fémtiszta, jól tapad rajta a festék, porfesték, horgany.

A két új berendezés a piacon elérhető legmodernebb felületkezelési technológia alkalmazását teszi lehetővé, mindemellett megteremti számunkra annak lehetőségét, hogy a szükséges lemezvágási munkálatokat saját erőből, alvállalkozók bevonása nélkül végezzük el, illetve, hogy partnereink számára bérvágással bővítsük szolgáltatásaink körét.