A darubérlés előnyei

A darubérlés előnyei

A darubérlés előnyei

Ügyfeleink figyelmét minden esetben felhívjuk a személyes találkozókon arra, hogy a hatékonyság maximalizálásához elengedhetetlen a megfelelő daru vagy emelő kiválasztása minden egyes emelési feladathoz. Ezzel nem csak gazdaságosabb lesz a munkavégzés, de a környezetet sem károsítjuk a szükségesnél jobban. Azon ügyfeleinknek pedig, akik csupán alkalomszerűen szembesülnek emelési, anyagmozgatási feladatokkal, a bérlést szoktuk javasolni.

Amennyiben bármilyen mobildaru vagy emelő vásárlása mellett döntünk, azzal komoly felelősség és feladatok járnak: ellenőrzések, karbantartás, szállítási logisztika, biztosítás, személyzet és az üzemeltetés minden költsége.

Íme néhány fő ok, amiért érdemes megfontolni vásárlás helyett a darubérlést:

1. Bárhol, bármikor, feladatspecifikusan

Azon nem elhanyagolható tényen kívül, hogy minden esetben az adott feladathoz leginkább illeszkedő emelő áll majd rendelkezésre, az igen gyakran komoly fejtörést igénylő logisztika is elkerülhető a bérléssel, az ezzel foglalkozó cégek ugyanis nem csak javaslatot tesznek a megfelelő daru kiválasztása során, de a helyszínre szállítják, felépítik és gyakran üzemeltetik is azt.

Szintén a bérlés lehet a megfelelő megoldás akkor is, ha több egyidejű projektben jelentkeznek teheremelési feladatok, a bérléssel ugyanis kiküszöbölhetőek az igen költséges késedelmek és maximalizálható a hatékonyság.

2.Költséghatékony megoldás

A felmerülő igényeket kielégítő daru vagy daruflotta megvásárlása a jelentős kezdeti költségek mellett folyamatos fenntartási kiadásokat is jelent a gépek teljes életciklusa során.

Ezek a költségek pedig az emelők állásideje alatt is jelentkeznek, érdemes tehát számolni velük már az előzetes kalkuláció során is.

Az időszakos átvizsgálások és karbantartások mellett a garanciális és garanciaidőn túli javítások komoly költséget jelentenek, érdemes lehet bérléssel elkerülni őket.

3.Kevesebb papírmunka

Biztosítás, tárolás, rendszeres karbantartás, szállítás, a darukezelő személyzet engedélyeztetése, folyamatos képzése, vizsgák, tanúsítványok.

Már egyetlen daru birtoklása is jelentős mennyiségű, odafigyelést igényel és hozzáértést igénylő papírmunkával jár, amely rengeteg időt képes elvonni más feladatoktól. A bérbeadással foglalkozó cégekkel való együttműködéssel mindez megspórolható.

4.Szakképzett személyzet

Saját daru vásárlása esetén a tulajdonosnak kell gondoskodnia a hozzáértő darukezelő személyzet rendelkezésre állásáról.

A daruk bérbeadásával foglalkozó cégek ezzel szemben olyan szakképzett dolgozókkal rendelkeznek, akik biztonságosan szállítják, telepítik és működtetik a darut az ügyfeleik számára.

Ez segít abban, hogy a munka az elejétől a végéig zökkenőmentesen haladjon.

5.Gyors segítség probléma esetén

Kerülje el a saját tulajdonú gépek meghibásodása miatti költséges és kellemetlen csúszásokat és leállásokat.

Bérlés esetén a bérbeadó cégek és partnereik képesek gyorsan reagálni és a lehető legrövidebb időn belül kijavítani a hibát és/vagy kicserélni a meghibásodott emelőt.

 

A darubérlés tehát több előnyt is kínál a vásárlással szemben, érdemes hát minden projektben felmérni a feladatokat és mérlegelni mindkét lehetőséget, hogy megtaláljuk a leghatékonyabb megoldást.