A plazmavágás előnyei

A plazmavágás előnyei

A plazmavágás előnyei

Arról, hogyan zajlik a plazmavágás folyamata, miben különbözik ez a darabolási eljárás például a lángvágástól, korábban már volt szó. A technológia nem újkeletű, mi magunk is hónapok óta használjuk plazmavágó gépünket saját és ügyfeleink megelégedésére, azt gondoljuk, mégis érdemes lehet újra áttekinteni, milyen előnyei vannak a termikus vágásnak az egyéb vágási- és anyagmegmunkálási eljárásokkal szemben.

Az anyagok széles körén alkalmazható

A technológia széles körben alkalmazható. Plazmavágással megmunkálható szinte minden olyan fém, amely vezeti az elektromosságot, így az öntöttvasak; a rozsdamentes, az ötvözött és a saválló acélok; a réz; az alumínium és ötvözetei, de az olyan kemény anyagok is, mint a titán.

Egyéb vágási formákhoz képest a plazmavágás pontosabb és gyorsabb vágási módot biztosít különböző formájú hengerelt vagy sajtolt anyagok, szögidomok vagy csövek megmunkálása és darabolása során.

Egyéb technológiákkal ellentétben a plazmavágás sem a megmunkálandó fém belső folytonossági hibáira, sem a lemezfelület állapotára nem érzékeny.

Kiváló minőségű vágás

Plazmavágás alkalmazásával kiváló vágási élek, tiszta vágás érhető el. A megmunkálandó fém még kisebb vastagság mellett sem deformálódik, miközben a vágás során minimális sorja keletkezik.

A technológia sajátosságai miatt a vágás gyorsan, minimális hulladékkal végezhető el, ami a gazdaságosságot is növeli. A plazmavágás igen jó teljesítményt nyújt egymásra rakott fémek vágása során is.

Gazdaságos

A plazmaíves vágás kínálja a leginkább költséghatékony módszert a közepes vastagságú rozsdamentes acél és alumínium vágásához.

Mivel nincs szükség előmelegítésre, illetve a vágási folyamat automatizálható is, a plazmavágás gyors és hatékony megoldást jelent az anyagmegmunkálás területén, amely az egyedi darabok mellett kifejezetten alkalmas nagy szériák vágására is.

Szintén növeli a technológia gazdaságosságát, hogy az alkalmazott nem túl drága gáz (általában argon-hidrogén keverék) felhasználásával, valamint a gép alacsony áramfogyasztásának köszönhetően az üzemeltetési költségek – és így a bérvágás díjai is – alacsonyan tarthatóak.

 

Vágógépünkkel és szakképzett munkatársainkkal szinte bármilyen egyedi vagy nagyszériás vágás elvégzésére állunk ügyfeleink rendelkezésére. Forduljon hozzánk bizalommal, legyen ön is elégedett ügyfeleink egyike!