Tehermegfogók - A tehermegfogók leggyakoribb fajtái

Tehermegfogók - A tehermegfogók leggyakoribb fajtái

Tehermegfogók - A tehermegfogók leggyakoribb fajtái

Korábbi bejegyzésünkben már áttekintettük, milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy modern és jó minőségű tehermegfogónak. Mai cikkünkben azt is bemutatjuk, hogy melyek a legszélesebb körben elterjedt és alkalmazott tehermegfogók.

 

Futómacskák

A kézi vagy elektromos meghajtású futómacskák talán a leginkább elterjedt emelőszerkezetek. Sikerük alighanem rendkívüli hatékonyságuknak és sokoldalúságuknak köszönhetik, ezek ugyanis széles körű alkalmazást tesznek lehetővé különböző emelési műveletek elvégzéséhez. A legkülönfélébb emelőszerkezetek csatlakoztathatóak hozzájuk.

Gerendamegfogók

Viszonylag könnyen kikövetkeztethető, hogy ezek az eszközök különféle gerendák megfogásában és emelésében nyújtanak segítséget. Gyorsan és egyszerűen felhelyezhetőek a gerendára, alkalmazásuk biztonságos rögzítést és teheremelést garantál.

Méretezésüktől függően széles tartományban alkalmazható eszközök, amelyek akár 10.000 kg-os teher megemelésére is alkalmasak.

Lemezmegfogók

Függőleges és vízszintes helyzetű táblalemezek, acéltáblák, idomacélok felállításához, emeléséhez és mozgatásához kifejlesztett eszközök, amelyek alkalmazásához emelőgerenda használata ajánlott.

 Szintén jól paraméterezhető, széles emelési tartományban gyártott és alkalmazott tehermegfogók.

Csörlők

Kézi vagy elektromos meghajtással egyaránt alkalmazható eszközök. A hordozható, kézi csörlők olyan helyeken is előnyösen alkalmazhatóak, ahol terhek emelésére vagy húzására van szükség, de energiacsatlakozásra nincs lehetőség.

A csörlők meghajtástól függetlenül bármilyen futómacskához csatlakoztathatóak a még szélesebb körű használat lehetővé tétele érdekében.

Kötélvonszolók

Különféle terhek húzásához, emeléséhez, süllyesztéséhez vagy feszítéséhez. Könnyű és strapabíró hordozható eszközök, amelyek szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek.

Emelőmágnesek

Elsősorban acéltáblák, idomacélok emelésére és mozgatására szolgáló tehermegfogók. 

A tehermegfogást és eleresztést a polaritás változtatásával végzik, amely elektromos impulzus hatására következik be. Legnagyobb előnyük, hogy működtetésükhöz nem szükséges kézi erő kifejtése, ezért kezelésük nagyon biztonságos. 

ávirányító csatlakoztatásával és használatával a kezelőnek nem szükséges közvetlenül a megfogni vagy mozgatni kívánt teher mellett tartózkodnia. Karbantartási igényük igen alacsony.

Jól látható, hogy a legkülönfélébb terhek emelése és mozgatása is megoldható a megfelelő tehermegfogó kiválasztásával és alkalmazásával.

Cégünk szakértő munkatársai nem csak segítenek a választásban, hanem megtervezik és összeállítják akár az egész emelőszerkezetet vagy azok rendszerét. Csatlakozzon elégedett ügyfeleinkhez, forduljon hozzánk bizalommal, akár egyedi igényekkel is!