A darugyártás alapanyaga, az acél - I. rész

A darugyártás alapanyaga, az acél - I. rész

A darugyártás alapanyaga, az acél - I. rész

I. - Vasércből vas

Annak, hogy egy modern emelőgép vagy daru erős és biztonságosan stabil, közben mégis rugalmas legyen, a gyártása során felhasznált magas minőségű acélok és acélötvözetek felhasználása a kulcs. De hogyan lehet a vasércből acélt előállítani? Cikksorozatunkban erre keressük a választ. Készüljenek, kémiai és kohászati alapismeretek következnek.

Minden acél alapja: a vasérc

A vas fémes kémiai vegyület, a periódusos rendszer 26. eleme (vegyjele Fe), amely a természetben vegyületek formájában olyan gyakori, hogy az elemek közül csupán oxigénből, szilíciumból és alumíniumból található több a Földön.

Az ércek vastartalma eltérő lehet.

A gazdaságos vasgyártáshoz minimum 20% körüli vastartalom szükséges, erre a célra a hematit, a magnetit, a goethit és a limonit jöhetnek szóba.
Előkészítés

A vasérc vasgyártás során felesleges és nem használható egyéb összetevőit és érceit, tehát a vasérc meddőtartalmát az előkészítés során őrléssel, dúsítással, zsugorítással és pelletezéssel távolítják el.

Az előkészített vasérc ezt követően a nagyolvasztóba, vagy ismertebb nevén a kohóba kerül.

A kohó mellett persze szükség van még további berendezésekre is: adagolókra, amelyek a vasércet adagolják a nagyolvasztó belsejébe, hőcserélőre, amely a befúvatott levegőt melegíti elő, illetve a füstgázból a szilárd anyagok kiszűrése miatt alkalmazott porleválasztóra is.

Egész géprendszer működik azért, hogy a vasérc vastartalmát kinyerjék.

Redukció a kohóban

A kohóban lejátszódó kémiai, fizikai redukciós folyamatokat metallurgiai folyamatoknak nevezzük. A nagyolvasztóban előbb indirekt, majd direkt redukció megy végbe.

A vasérc redukálószere a szén. A követelményeknek a jó minőségű feketeszénből, levegőtől elzárt hevítés útján nyert anyag, a koksz felel meg leginkább. Ennek hevítésével kezdődik meg a folyamat.

Kisebb (1000 oC alatti) hőmérsékleten a kohóban felfelé áramló szén-monoxid megkezdi a fémfürdőben a vas-oxid redukálását, miközben a felvett oxigénnel alacsonyabb hőmérsékleten stabil szén-dioxiddá alakul. Ezt a folyamatot nevezzük indirekt redukciónak.

A nyersvas gyártásának folyamata során a vas vegyületeiben különböző oxidok képződnek, amelyek redukálása fokozatosan megy végbe.

A hőmérséklet 1000 oC fölé emelésével a folyamat direkt redukcióvá változik, amelyet levegő befúvatásával tovább gerjesztenek. A kémiai képletektől inkább megkíméljük Önöket.

A fémfürdőben a vasérc és a redukálóanyag mellett salakképző anyagok is megtalálhatóak, amelyek a folyékony halmazállapotúra hevített fém felületén úszva elzárják a felületet a levegő oxigénjétől. A salak részt vesz a kohászati folyamatokban, elősegíti bizonyos elemek fémfürdőbe jutását, illetve onnan való eltávolítását.

A redukciós folyamatok végén áll elő a nyersvas, amelyet a nagyolvasztóból igen látványos csapolással eresztenek le.

A nyersvasból további eljárásokat követően öntöttvasat, vagy az emeléstechnikai eszközök gyártásához szükséges acélt lehet létrehozni. Utóbbiról cikksorozatunk következő részében lesz szó.