Teherfelvonók, teherliftek kialakításának gyakorlata

Teherfelvonók, teherliftek kialakításának gyakorlata

Teherfelvonók, teherliftek kialakításának gyakorlata

Az emberiség egyik legősibb, legelső anyagmozgatási problémája a vízszintes helyek közötti mozgatás kérdése volt. Bizonyos azonban, hogy utána nagyon hamar megfogalmazódott az igény arra is, hogy különféle terheket, majd személyeket biztonságosan magasba is emeljenek. Ennek első eszközei a kezdetleges emelők voltak. Ezektől hosszú út vezetett a napjainkban is használatos teherfelvonókhoz.

Őseink első emelői igen kezdetlegesek voltak, csupán egy kövön átvetett karóból vagy rúdból álltak. A mai, modern teherliftek és teherfelvonók számos előnnyel rendelkeznek ősi társaikkal szemben. Az Eco Cranes Kft. által forgalmazott akna nélküli teherfelvonót alapul véve bemutatjuk, milyen alapvető követelményeknek kell egy teherliftnek eleget tennie a XXI. században.

Emelési magasság

A kis helyszükségletű, körülkerített terű teheremelő-berendezés ipari létesítmények, nagyméretű raktárak, logisztikai központok kedvelt anyag-, illetve árumozgatási megoldása.

A láncos vagy ollós emelőszerkezet, vagy a hidraulikus munkahenger által biztosított emelési magasság akár 6 m-ig is terjedhet, 2-3 állomás beiktatásával.
Egyszerű kezelhetőség

A modern liftek egyszerű kezelhetőség és kényelmes működtetése össze sem hasonlítható kőkori társaikkal.
Az anyagmozgatás során a legnagyobb erőkifejtésre az ajtók mellett elhelyezett nyomógombok használata során van szükség, amelyekkel a teherlift a kívánt állomásra hívható, illetve küldhető.

A kialakítás során az alapkészlet tovább bővíthető vagy módosítható olyan opcionális elemekkel is, mint a rozsdamentes horog és teherlánc, a nyugalmi fűtés a motorban és elektromos vezérlésben, vagy akár az élelmiszeripari kivitel.

A tanácsadásban, tervezésben munkatársaink állnak rendelkezésükre.

Teherbírás

Amennyiben megrendelőink igényei alapján szükség van rá, az Eco Cranes Kft. akár 10 tonna teherbírással rendelkező teherliftek tervezésére és gyártására is képes.

A masszív kialakításnak és a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően a teherlift igen széles, akár -20 °C-tól +50 °C-ig terjedő hőmérséklettartományban is használható.

Biztonság

A biztonságos üzemeltetés területén össze sem lehet hasonlítani egy modern teherfelvonót az ősi, kezdetleges emelési megoldásaival.

Teherfelvonóink és liftjeink túlterhelésgátló csúszókuplunggal, az ajtók elektromos és mechanikus biztonsági reteszeléssel vannak ellátva. 

Megrendelői igény szerint felvonóink masszív rácsos acélszerkezete hegesztett háló borítással, üveggel, gipszkartonnal, vagy akár falazással is kiegészíthető a leesés elleni védekezés érdekében.

Költségek

Teherfelvonóink előre gyártott elemekből, akár a felhasználás helyszínén is könnyen összeszerelhetőek. Így felépítési költségük alacsonyan tarthatóak. 

A teherliftek kialakítása mindig a megrendelői igények alapján kerülnek kivitelezésre. Ezért felszereltségük ahhoz a munkához idomul,amit elvégeznek vele. Így olyan “tudást” nem kell megvásárolni, amit nem fognak tudni kihasználni.

Amikor számba vesszük mindazokat az előnyöket, amelyeket egy modern teherlift kínál, kizárólag arra a következtetésre juthatunk, hogy egy, a megrendelői igényeknek megfelelően kialakított teherfelvonó rengeteget egyszerűsít és könnyít a biztonságos anyagmozgatás logisztikáján.