Emelőmágnesek

Különböző felhasználásokra alkalmazható teherfelvevő mágnesek (gyártáshoz, szereléshez kültérre is). 100 kg-tól 6 t teherbírásig hétféle méretben kínáljuk rúd- és lapostermékek mozgatására egyaránt.

emelomagnes3emelomagnes2

  • Kis működési költség
  • Nagyfokú biztonság és megbízhatóság
  • Nincs maradó mágnesesség
  • Karos irányító mechanizmus beépített biztonsági jellemzőkkel a véletlenszerű kikapcsolások elkerülésére
  • Kis karbantartási igény

A permanens mágnesek elektromos tápellátás nélkül működnek. Állandó mágnesek csoportjának egy meghatározott elrendezése következtében a mágneses erővonalak az emelő pólusain és a terhen, vagy pedig az emelő burkolatán keresztül záródnak a pólusok mágnesességét megszüntetve. Az “ON” pozícióban a mágneses erővonalakat a terhen keresztül vezetik a pólusok. A mágnes ekkor aktív. Az “OFF” pozícióban az emelő pólusfelületek semlegesek és ezért az emelőmágnes kikapcsolt állapotú. A teheremelő mágnes egyedi szabványosított alkatrészekből áll. A mágnes belseje tartalmazza a tényleges mágneses rendszert, amely egy irányváltó mágnesrendszerből, egy mágnesszerelvényből és a mágneses pólusokból áll.

Az ECO permanens emelőmágnesek Nd-Fe-B permanens mágnesezett anyagból készülő nagyteljesítményű ferromágneses rendszerek. A kapcsolókar elmozdításával a ferromágneses rendszer mágneses erejét megváltoztatva, a ház elnyeli azt, és elengedi a munkadarabot. Az emelőmágnes tetején van egy acélgyűrű az emelőmágnes, és vele együtt a tárgyak emelésére, valamint egy V-alakú rovátka alul, a megfelelő hengeres tárgyak megtartásához.

emelomagnes5